Rychlost.cz Články CETIN vstupuje do světa kybernetické bezpečnosti s novou značkou CETIN X

CETIN vstupuje do světa kybernetické bezpečnosti s novou značkou CETIN X

Autor článku: Jakub Janíček | 29.04.2024

CETIN rozšiřuje své aktivity o oblast kybernetické bezpečnosti. S novou značkou CETIN X nabízí firmám i veřejné správě komplexní ochranu před kybernetickými hrozbami. Portfolio služeb zahrnuje nepřetržitý monitoring, analýzu hrozeb, pokročilé testy a implementaci nových bezpečnostních opatření. Ke zvýšení efektivity využívá také umělou inteligenci.

Ilustrační obrázek

Společnost CETIN je již několik let významným hráčem na poli telekomunikační infrastruktury v České republice. Není tedy divu, že se snaží reagovat na nové trendy a hrozby. Mezi ně patří také kybernetické útoky, jejichž četnost roste raketovou rychlostí. V souvislosti s tím společnost koncem dubna představila portfolio služeb kybernetické bezpečnosti pod novou značkou CETIN X.

Ochrana v kyberprostoru 24/7

S rostoucí digitalizací a závislostí na online službách se zvyšuje i riziko kybernetických útoků. Ty mohou během několika minut vyřadit infrastrukturu, připravit firmy o kritická data a paralyzovat jejich provoz. Důsledky mohou být fatální, čehož si je vědoma i společnost CETIN.

V souvislosti s tím vytvořila novou značku CETIN X, která nabízí komplexní ochranu pro firmy i veřejnou správu. Součástí je také služba CETIN X iSOC (Intelligent Security Operations Center), která poskytuje nepřetržitý dohled nad zařízeními, datovou sítí a provozem klienta.

Umělá inteligence ve službách kybernetické bezpečnosti

CETIN mimo jiné spolupracuje s IBM, díky čemuž využívá jejich technologii QRadar s pokročilou umělou inteligencí. Ta pomáhá sjednotit zkušenosti bezpečnostních analytiků, zrychlit řešení kybernetických útoků a maximalizovat produktivitu bezpečnostního týmu. Ve zkratce je tedy integrace umělé inteligence opravdový game changer, díky kterému je služba mnohem efektivnější.

Nové komplexní portfolio služeb

CETIN X nově nabízí širokou škálu služeb v oblasti kybernetické bezpečnosti, včetně prvotní konzultace, auditu, návrhu a implementace potřebných opatření. Součástí portfolia jsou i pokročilé testy, které simulují reálný kybernetický útok s cílem odhalit slabiny systému. Není pochyb, že se CETIN snaží stát jedničkou na trhu, což by mohlo v budoucnu vést i k dalšímu rozvoji nabízených služeb.

Hledáte rychlý a spolehlivý internet? Zadejte adresu a vyberte si.
Vyplňte adresu přípojky (ulice a č.p.):

Nejsilnější geomagnetická sluneční bouře za posledních 20 let ohrožuje satelitní systémy včetně Muskova Starlinku. Bouře narušuje komunikaci satelitů a způsobuje výpadky a zpomalení internetu. Elon Musk se snaží uživatele uklidnit, ale NOAA varuje, že bouře bude pravděpodobně pokračovat.

Microsoft představil revoluční AI systém pro zpravodajské služby, který funguje zcela bez připojení k internetu. Tato technologie umožňuje analýzu přísně tajných informací bez rizika úniku dat. Systém je založen na modelu GPT-4 a je umístěn v zabezpečeném cloudovém prostředí. Americké zpravodajské agentury tak získávají nástroj pro efektivnější a bezpečnější práci s citlivými daty.

Energetický gigant ČEZ se stává významným hráčem na poli internetového připojení. Prostřednictvím akvizic regionálních providerů, jako je mostecká společnost WMS a pardubická Edera Group, se ČEZNET rozrostl na více než 100 000 zákazníků. Strategie ČEZ se zaměřuje na poskytování vysokorychlostního optického internetu v regionech s vlastní infrastrukturou, čímž posiluje svou pozici na trhu „poslední míle“.

O2 investuje do masivní modernizace své mobilní sítě a do konce roku plánuje pokrýt téměř celé Česko 5G signálem. S rostoucí poptávkou po datech navyšuje kapacitu sítě a spouští kampaň „Nejlepší 5G síť podle vás“, která má za úkol ukázat zákazníkům možnosti a výhody 5G připojení. Zákazníci si zároveň mohou aktivovat neomezená „Data naplno“ a užívat si rychlý internet bez omezení.

Rychlost internetu v dubnu roku 2024.